آموزش ویژوال استودیو ASP.NET

share-desktop share-mobile

آموزش ویژوال استودیو ASP.NET

ویژوال استودیو چیست؟

مایکروسافت ویژوال استودیو (Microsoft Visual Studio) نام محیط یکپارچه توسعه نرم‌افزار (IDE) شرکت مایکروسافت است که جهت تولید وب سایت، خدمات وب، برنامه‌های کاربردی وب و ساخت نرم افزارهای کامپیوتری برای سیستم عامل ویندوز استفاده می‌شود.

ویژوال استودیو از 36 زبان برنامه نویسی دنیا پشتیبانی می‌کند و قابلیت ویرایش و اشکال‌زدایی را برای تمام زبان‌های برنامه‌نویسی فراهم می‌کند.

زبان‌های پیش‌فرض پشتیبانی شده در ویژوال استودیو شامل:

C , C++ C#.NET VB.NET Python
F# JAVA XML TypeScript
HTML CSS JavaScript XSLT

Visual Studio شامل یک اشکال یاب (Debugger) است که برای اشکال یابی برنامه‌های نوشته شده با زبان‌های مورد پشتیبانی ویژوال استودیو مورد استفاده قرار می‌گیرد. دیباگر امکان ویرایش و ادامه را پشتیبانی می‌کند تا در حین اجرا بتوان مقادیر متغیرهای زمان اجرا را تغییر و کار برنامه با مقادیر جدید ادامه پیدا کند.

ویژوال استودیو شامل تعدادی ابزار برای کمک به طراحی اپلیکیشن‌هاست که عبارتند از: طراح ویندوز فرم (Windows Forms designer) برای ایجاد برنامه‌های واسط گرافیکی کاربر توسط Windows Forms استفاده می‌شود. به کمک این طراح می‌توان کنترل‌های مختلف و همچنین ارتباط با بانک اطلاعاتی را به برنامه ویندوزی افزود. واسط کاربر که این طراح در اختیار می‌گذارد، از طریق مدل برنامه‌نویسی رویدادمحور به کد برنامه متصل است. این طراح می‌تواند کد سی شارپ دات نت یا ویژوال بیسیک دات نت را برای برنامه تولید کند. طراح بنیان نمایش ویندوز (WPF designer) با ویژوال استودیو ۲۰۰۸ معرفی شد. مانند طراح ویندوز فرم، از کشیدن و رها کردن (drag & drop) کنترل‌ها پشتیبانی می‌کند.

Visual Studio Tools for Office : این نسخه در حقیقت یک SDK است که به Visual Studio اضافه می‌شود تا امکان برنامه نویسی برای برنامه‌های آفیس شامل اکسل، ورد، InfoPath, Outlook و اکسس را فراهم آورد.

معرفی نسخه های ویژوال استودیو

نام محصول کد رمز شماره نگارش پشتیبانی از دات نت فریم ورک
Visual Studio 2022 Dev17 17.0 3.5, 4.6.0 - 4.8
Visual Studio 2019 Dev16 16.0 3.5 - 4.8
Visual Studio 2017 Dev15 15.0 3.5 - 4.7.2
Visual Studio 2015 Dev14 14.0 2.0 - 4.6.1
Visual Studio 2013 Dev12 12.0 2.0 - 4.5.1
Visual Studio 2012 Dev11 11.0 2.0 - 4.5
Visual Studio 2010 Dev10 10.0 2.0 - 4.0
Visual Studio 2008 Orcas 9.0 2.0, 3.0, 3.5
Visual Studio 2005 Whidbey 8.0 2.0
Visual Studio .NET 2003 Everett 7.1 1.1
Visual Studio .NET 2002 Rainier 7.0 1.0
Visual Studio 6.0 Aspen 6.0 -
Visual Studio 97 Boston 5.0 -

ای اس پی دات نت ASP.NET چیست؟

ASP.NET نسل بعدی Active Server Pages یا ASP است. این محصول توسط میکروسافت بعنوان شاخص اصلی فناوری در ساخت وب سایت ها در نظر گرفته شده است.

با استفاده از ASP.NET می توان هم اینترانت کوچک یک شرکت را ساخت و هم یک وبسایت تجاری خیلی بزرگ را طراحی و پیاده سازی نمود.

مهمترین نکاتی که در طراحی ASP.NET در نظر گرفته شده است راحتی استفاده و بالا بودن کارائی و قابلیت آن می باشد.

صفحات ASP.NET دارای پسوند aspx. است و معمولا با زبانهای (C# (C sharp یا (VB (Visual Basic نوشته می شوند.

کنترل های کاربر در ASP.NET می تواند با زبان های برنامه نویسی ++C و زبان های برنامه نویسی Java و... نوشته شوند.

هنگامی که مرورگر یک فایل ASP.NET را درخواست کرد، موتور ASP شروع به خواندن فایل می کند، آن را کامپایل و سپس اسکریپت های درون فایل را اجرا می کند، و در نهایت نتیجه را به صورت HTML به مرورگر بر می گرداند.

تکنولوژی های سرور ASP.NET عبارتند از :

  • - وب پیچ Web Page
  • - ام وی سی (MVC (Model View Controller
  • - وب فرم Web Form

ابزارهای توسعه ASP.NET عبارتند از :

  • - WebMatrix
  • - Visual Web Developer
  • - ویژوال استودیو Visual Studio

مجموعه ASP.NET عضوی از بدنه NET. است. بدنه NET. دارای بیش از 4500 کلاس آماده جهت استفاده در ASP.NET است. این کلاس ها تقریبا هر نیازی را در برنامه نویسی برآورده می کنند. بعنوان مثال از این کلاس ها می توان جهت تولید تصاویر بر حسب تقاضا، به رمز درآوردن یک فایل و یا ارسال یک نامه استفاده کرد.

فناوری IntelliSense چیست؟

اینتلیسنس (IntelliSense) نام فناوری "خودتکمیلی" (auto completion) شرکت ماکروسافت برای استفاده در محیط یکپارچه توسعه نرم‌افزار (IDE) است. البته علاوه بر کامل کردن اتوماتیک کلمات در هنگام تایپ، IntelliSense در مستند سازی و ابهام زدایی نام متغیر‌ها، توابع، متدها و کلاس‌ها کمک می‌کند و روشی مناسب جهت دستیابی به توضیحات توابع، به ویژه لیست پارامتر‌های آن‌ها است. اینتلیسنس سرعت برنامه‌نویسی را طور قابل ملاحظه‌ای افزایش می‌دهد؛ کاهش نیاز به تایپ کامل کدها و رجوع به مستندات و دیگر مراجع خارجی IDE، افزایش سرعت دسترسی به نام‌ها و پارامترها و عدم نیاز به حفظ بسیاری از نام‌ها از مزایای استفاده از این فناوری است. اینتلیسنس برای اولین بار در Visual Basic ۵٫۰ Control Creation Edition معرفی شد و به سرعت به Visual FoxPro و Visual C++ و دیگر نرم‌افزارها گسترش پیدا کرد. اینتلیسنس هم‌اکنون در محیط Visual Studio توسط ویرایشگر تمام زبان‌های برنامه نویسی آن پشتیبانی می‌شود.

دات نت فريمورک Dot Net Framework چیست؟

چارچوب نرم‌افزاری تحت وب Web application framework به چارچوب‌های نرم‌افزاری گفته می‌شود که برای تسهیل و پشتیبانی در امور مربوط به ساخت وب سایتهای دینامیک، نرم افزارهای تحت وب، و خدمات تحت وب طراحی و تولید می‌شود.

دات نت فريمورک، زير ساخت پلات فورم جديد دات نت است. فريم ورک فوق، يک محيط عمومی برای ايجاد، بکارگيری و اجرای برنامه های تحت وب و سرويس های وب را فراهم می نمايد. Dot Net Framework شامل دو بخش اساسی است:

  • 1- Common language runtime
  • 2- Common class libraries: ADO.NET , ASP.NET , Windows Forms

دات نت فريم ورک، با الهام از امکانات دو بخش فوق، قادر به ارائه سرويس ها و خدمات متفاوت به مجموعه وسيعی از سيستم های کامپيوتری است. و از زبانهای متعددی حمايت می نمايد. زبان جاوا اسکریپت Jscript ، زبان سی شارپ C# و زبان سی پلاس پلاس C++ نمونه هایی در اين زمينه می باشند.

وب پیج WebPage چیست؟

ASP.NET سه مدل توسعه متفاوت WebPage و WebForm و MVC را پشتیبانی می کند. WebPage یکی از سه مدل برنامه نویسی و ساده ترین مدل برنامه نویسی برای ایجاد وب سایت های ASP.NET و برنامه های کاربردی وب می باشد. این تکنولوژی روش ساده ای را برای ترکیب HTML ، CSS , JavaScript و کدهای سرور فراهم می کند.

  • - یادگیری، درک و استفاده از آن آسان است.
  • - مشابه زبان PHP و ASP کلاسیک است.
  • - اسکریپت نویسی سمت سرور با استفاده از زبان #C یا زبان VB قابل انجام است.
  • - کنترل کاملی روی CSS ، HTML و جاوا اسکریپت وجود دارد.
  • - از صفحات مجزا تشکیل شده است
  • - WebPage ها توسط پایگاه داده، ویدئو، گرافیک، شبکه های اجتماعی و غیره، به سادگی قابل توسعه هستند.

وب فرم WebForm چیست؟

WebForm، قدیمی ترین مدل برنامه نویسی ASP.NET است. این فرم ها صفحات وب مبتنی بر رویدادی هستند که با استفاده از ترکیب HTML ، کنترل های سرور و کدهای سمت سرور نوشته می شوند.

WebForm روی سرور کامپایل و اجرا می شوند، و نتیجه این اجرا صفحات HTML ای است که صفحات وب را نمایش می دهد.

وب فرم ، شامل صدها کنترل و کامپوننت متفاوب وب است تا وبسایت هایی با دسترسی به داده را ایجاد نماید.

نمونه مدرک فنی و حرفه ای بدون آزمون

Visual Studio 97

اولین نسخه از این نرم‌افزار سال ۱۹۹۷ به بازار آمد و به نام Visual Studio 97 مشهور شد. برای اولین‌بار برنامه‌ای درست شد که تعداد زیادی ابزار برنامه‌نویسی را در خود جا داده بود و برنامه‌هایی مانند: Visual Basic 5.0 - Visual C++ 5.0 - Visual J++ 1.1 - Visual FoxPro 5.0 - Visual InterDev را شامل می‌شد. کاربرد هر یک از زبانهای بالا در زیر آورده شده‌است:

  • - Visual Basic 5.0 and Visual C++ 5.0 : برای برنامه‌نویسی تحت ویندوز
  • - Visual J++ 1.1 : برنامه‌نویسی با Syntax های جاوا
  • - Visual FoxPro 5.0 : برای برنامه‌نویسی xBase (dBASE)
  • - Visual InterDev : برای تولید صفحات وب دینامیکی با استفاده از Active Server Pages
  • - Visual SourceSafe : بخشی از مجموعه ویژوال استودیو شرکت مایکروسافت که برای انجام عملیات کنترل سرس طراحی شده‌است. این برنامه اختیاری در صورت نصب، قابلیت کنترل و پی‌گیری ورژن‌های مختلف کد را به برنامه‌نویس می‌دهد که برای برنامه‌های پیچیده و به خصوص با چند برنامه‌نویس قابلیتی حیاتی است.

ویژوال سی (Visual C) : مجموعه به هم پیوسته‌ای است که تمامی زنجیره ابزار توسعه برنامه را یکجا گرد آورده. زنجیره ابزار یادشده شامل ویرایشگر، کامپایلر، لینکر، ابزار میک، دیباگر و اسمبلر مخصوص ویژوال سی می‌باشد که هریک علاوه برداشتن خواص برنامه‌های قدیمی‌تر، دارای قابلیت‌های منحصر به فردی هم می‌باشند. محیط Visual C++ بخشی از مجموعه‌ای بزرگ‌تر به نام Microsoft Visual Studio است. نسخه ۹۷ همچنین Microsoft Developer Network library یا MSDN که راهنمای کامل برنامه‌های Visual Studio مایکروسافت است را معرفی نمود. در97 Visual Studio ابزارهای Visual C++, Visual J++, InterDev, MSDN Library همگی از یک محیط استفاده می‌کردند که Developer Studio خوانده می‌شد و Visual Basic and Visual FoxPro نیز از محیط‌های جداگانه‌ای استفاده می‌کردند. ویژوال استودیو ۹۷ در دو نسخه Professional و Enterprise ارائه گردید. این نسخه از ویژوال استودیو، اولین تلاش شرکت مایکروسافت در تولید محیط تولید نرم‌افزاری برای ساختن برنامه‌هایی با زبان‌های متفاوت بود. (توسعه محیط چند زبانه) این محصول مایکروسافت در آن سال‌ها تقریبا، جوابگوی همه نوع سلیقه‌ای بود و برنامه‌نویسان زیادی را به سوی خود کشید.

Visual Studio 6.0

یک سال پس از ارائه نسخه Visual Studio 97 (یعنی در سال ۹۸)، نسخه 6 Visual Studio به عنوان آخرین نسخه‌ای که می‌توانست در پلتفرم Win9x اجرا شود، به بازار عرضه شد. از سال ۹۸ تا سال ۲۰۰۲ مایکروسافت نسخه جدیدی از ویژوال استودیو را معرفی نکرد و ورژن تمام فایل‌های داخلی (File Format Internal) آن طی این ۴ سال به ورژن ۶ ارتقاء یافت که به همین دلیل Visual Studio 98 را با نام Visual Studio 6 نام گذاری نمودند.

این آخرین نسخه‌ای بود که شامل ویژوال بیسیک معروف و دوست داشتنی و ویژوال ++J بود. نسخه‌های بعدی ویژوال بیسیک کاملا متفاوت از نسخه کلاسیک آن شدند و جزء زبانهای دات نتی قرار گرفتند. اگر چه هدف دراز مدت مایکروسافت متحد کردن ابزارهای برنامه‌نویسی تحت یک محیط واحد بود ولی در حقیقت این نسخه نسبت به نسخه ویژوال استادیو ۹۷، چند محیط اضافه تر نیز داشت. Visual J++ و Visual InterDev از محیط Visual C++ جدا شدند در حالی که Visual Basic و Visual FoxPro نیز همچنان مانند نسخه قبلی در محیط‌های جدا بودند.

در ASP.NET شما می توانید از ابزارهای فراوان موجود در آن برای ساخت فرم ها و صفحات خود استفاده نمائید. در ASP.NET چهار دسته عمده از ابزارها موجود است :

  • - ابزارهای اصلی مانند TextBox ، RadioButton ، ListBox و Button.
  • - ابزارهای اعتباری برای حصول اطمینان از ورود و تائید صحت اطلاعات ورودی فرم ها.
  • - ابزارهای داده ای برای ارتباط با بانک اطلاعاتی و دستکاری داده.
  • - ابزارهای پیشرفته جهت نمایش عناصر پیچیده در واسط کاربر مانند تقویم و آگهی های تبلیغاتی.

با استفاده از Visual Studio.NET شما براحتی می توانید با چیدن تصویری این ابزارها بر روی فرم مورد نظر، صفحه دلخواه خود را بسازید.

ASP.NET دارای مجموعه ای وسيع از کنترل های HTML است. اکثر عناصر موجود بر روی يک صفحه وب را می توان بعنوان يک شی قابل کنترل در نظر گرفت. رفتار اشياء فوق را می توان با استفاده از اسکريپت ها، کنترل و هدايت نمود.

ASP.NET همچنين دارای مجموعه ای از کنترل های ورودی شی گرا نظير: ListBox های قابل برنامه نويسی و کنترل های بررسی صحت داده های ورودی است.

با استفاده از کنترل DataGrid عمليات ذخيره سازی ،مرتب سازی وساير عمليات مورد نياز در رابطه با بانک های اطلاعاتی را پشتيبانی و حمايت می نمايد.

تمامی اشياء ASP.NET بر روی يک صفحه وب می توانند باعث بروز يک "رويداد" گردند. در چنين مواردی کدهای نوشته شده در ASP.NET ، مجری سياست برخورد با رويداد بوجود آمده خواهند بود.

عناصر استفاده شده در ASP.NET عموما متکی بر XML می باشند. نظير کنترل AdRotator که از Xml برای ذخيره سازی اطلاعات و تنظيمات مربوط به آگهی ها استفاده می نمايد.

اعتبارسنجی کاربران متکی بر فرم را با استفاده از تکنولوژی هائی نظير: مديريت کوکی، تغيير مسير کاربرانی که هويت آنها تاييد نشده و ... انجام می دهد.

به محض درخواست يک صفحه ASP.NET ، صفحه مورد نظر ترجمه (کمپايل) و يک نسخه از آن در حافظه (Cached) باقی خواهد ماند. بديهی است که در اين حالت افزايش چشمگيری را از بعد کارایی خواهيم داشت.

ASP.NET کنترل های سرويس دهنده ، تگ هائی هستند که توسط سرويس دهنده قابل درک و فهم می باشند. سه نوع کنترل های سرويس دهنده وجود دارد:

کنترل های HTML سرويس دهنده (تگ های سنتی html)

اين نوع کنترل ها، همان تگ های استاندارد html میباشد. با تفاوت که می بايست از خصلت : Runat=Server بهمراه تگ مربوط به آنان نيز استفاده گردد.

کنترل های وب سرويس دهنده (تگ های جديد asp.net)

اين نوع کنترل ها مشابه کنترل های Html با پيچيدگی بيشتری می باشند. اين نوع کنترل ها هرگز بعنوان يک بخش وابسته و بصورت يک خصلت در کنار تگ های Html استفاده نخواهند گرديد، بلکه برای حضور خود دارای ماهيتی کاملا مستقل هستند. از اين نوع کنترل ها در اغلب برنامه هائی که سياست ارتباط دوسويه با کاربران دنبال می گردد، استفاده می شود. فرم های ورودی، نمونه مناسب از جايگاه استفاده از اين نوع کنترل ها می باشند. کنترل های فوق همواره با تگی شروع خواهند شد که ابتدای آن با واژه : < asp:> است.

کنترل های اعتبارستجی سرويس دهنده (تگ های مسئول اعتبار سنجی داده های ورودی)

با استفاده از کنترل های تعيين صحت داده ها، می توان عمليات مربوط به بررسی صحت داده های ورودی توسط کنترل های ورودی سرويس دهنده نظير : TextBox ، انجام داد. در چنين مواردی زمانی که داده وارد شده متناسب با سياست و قانون تعريف شده از قبل نباشد ، می توان پيام مناسبی را نمايش داد. بصورت پيش فرض عمليات موسوم به بررسی صحت داده ها در يک صفحه (Page Validation) همزمان با فشردن يک Button نظير: کنترل های ImageButton و يا LinkButton صورت می پذيرد.

MVC یکی از سه مدل برنامه نویسی ASP.NET است. ام وی سی چارچوبی است برای ایجاد برنامه های کاربردی وب با استفاده از طراحی (MVC (Model View Controller

  • - Model هسته برنامه کاربردی را نمایش می دهد.
  • - View داده ها را نمایش می دهد.
  • - Controller ورودی ها را مدیریت می کند.

مدل MVC برنامه های کاربردی وب را در سه لایه منطقی تعریف می کند:

1- لایه تجاری (Model logic)

Model قسمتی از برنامه است که منطق برنامه را مدیریت می کند. اغلب اشیاء مدل، داده ها را از پایگاه داده بر می گردانند. یا داده ها را ذخیره می کنند.

2- لایه نمایش (View logic)

View قسمتی از برنامه است که نمایش داده ها را مدیریت می کند. اغلب View ها از روی داده های model ساخته می شوند.

3- کنترل های ورودی (Controller logic)

Controller قسمتی از برنامه است که تعامل با کاربر را مدیریت می کند. نوعا controller داده ها را از یک view می خواند، ورودی کاربر را کنترل می کند، و داده های ورودی را به model می فرستد.

جداسازی MVC به شما کمک می کند تا برنامه های پیچیده را مدیریت کنید، زیرا می توانید هر لحظه روی یک جنبه متمرکز شوید. برای مثال، شما می توانید روی view بدون وابستگی به منطق تجاری تمرکز کنید. همچنین تست یک برنامه با MVC آسان تر است.

توسعه گروهی برنامه های کاربردی وب با استفاده از MVC آسان تر است. برنامه نویس های متعددی می توانند روی view ، منطق Controller و منطق تجاری به صورت موازی کار کنند.

مدل برنامه نویسی MVC جایگزینی برای ASP.NET سنتی یعنی (WebForm) محسوب می شود. MVC چارچوبی است با قابلیت تست پذیری بالا، که با تمام ویژگی های ASP.NET موجود، مانند Master Page ، امنیت و احراز هویت، یکپارچه است.

آموزشگاه پایا

ارائه ضمانت رضایت مشتری از خدمات آموزشی، توسط مدیریت موسسه

ارائه خدمات آموزشی رایگان پس از اتمام دوره با اهدای کارت گارانتی و پشتیبانی آموزشی

ارائه کارت تخفیف ویژه، قابل انتقال به غیر

ارائه تخفیفات متنوع شهریه توسط واحد ثبت نام

ارائه پذیرایی رایگان در طول دوره آموزشی

ارائه کارنامه در طول دوره، ارائه گواهینامه پایان دوره، اهدای جوایز و لوح تقدیر

اهدای ابزار و ملزومات آموزشی و کمک آموزشی به دانشجویان بصورت رایگان

مجهز به امکانات و سیستمهای کمک آموزشی Smart TV, Free Internet Wi-FI, Data Projector ,Laptop و..

امکان ارائه دوره بازآموزی رایگان (Retraining)

امکان کارآموزی و کارورزی رایگان دوره های عملی و کاربردی در محل موسسه و یا معرفی به سازمانها و ...

ضمانت رضایتمندی

تماس با ما

تماس با ما

لینک ثبت نام دوره آموزشی

لینک ثبت نام دوره آموزشی

آموزش ویژوال استودیو Visual Studio چیست؟ | آموزش ASP.NET در تهران 2022 | آموزش ویژوال استودیو | آموزش Visual Studio | ویژوال استودیو چیست؟ | کاربردهای Visual Studio چیست؟ | بهترین آموزشگاه ASP.NET در تهران | برنامه نویسی MVC چیست؟ | Visual Studio ASP.NET training

whatsapp