ASP.NET چیست؟

ASP مخفف Active Server Pages یا صفحات سرور فعال می باشد. Asp محصول مایکروسافت و چارچوبی جهت توسعه صفحات وب می باشد.

ASP.NET نسل جدید ASP است. ASP.NET (ای‌اس‌پی‌دات‌نت) یک چارچوب کاربردی Web است که توسط شرکت مایکروسافت عرضه گردیده تا برنامه نویسان بتوانند برای ساخت وب سایت‌ها از آن استفاده کنند. ASP مبتنی بر زبانهای مشترک در حال اجرا است که به برنامه نویسان اجازه می‌دهد کدهای ASP را با استفاده از هر زبان Framework.NET بنویسند.

ASP.NET از زبان های برنامه نویسی بسیاری پشتیبانی می کند و مجموعه عظیمی از کنترل های کاربر، کامپوننت های مبتنی بر XML و احراز هویت یکپارچه را نیز دارد.

صفحات ASP.NET دارای پسوند aspx. است و معمولا با زبانهای (C# (C sharp یا (VB (Visual Basic نوشته می شوند. کنترل های کاربر در ASP.NET می تواند با زبان های برنامه نویسی مختلفی مانند ++C و جاوا نوشته شوند.

هنگامی که مرورگر یک فایل ASP.NET را درخواست کرد، موتور ASP شروع به خواندن فایل می کند، آن را کامپایل و سپس اسکریپت های درون فایل را اجرا می کند، و در نهایت نتیجه را به صورت HTML به مرورگر بر می گرداند.

visual-studio

ASP.NET Razor چیست؟

Razor گرامر جدید و ساده ای است که برای گنجاندن کدهای سرور در صفحات ASP.NET استفاده می شود. Razor قدرت ASP.NET قدیمی را دارد، با این تفاوت که یادگیری و استفاده از آن آسان تر است. cshtml. پسوند فایل های ASP.NET با گرامر Razor در #C است. vbhtml. پسوند فایل های ASP.NET با گرامر Razor در VB است.

Asp از مدلهای مختلفی پشتیبانی می کند:

  • Classic ASP
  • ASP.NET Web Pages
  • ASP.NET Web Forms
  • ASP.NET MVC
  • ASP.NET API
  • ASP.NET Core

مدل Classic ASP

در سال ۱۹۹۸ میلادی Active Server Pages که به ASP کلاسیک مشهور است، به عنوان اولین زبان برنامه نویسی سمت سرور مایکروسافت معرفی شد. کدها معمولا با وی بی اسکریپ VBScript نوشته می شود و دارای پسوند .asp هستند. ASP تکنولوژی است که به اسکریپت های داخل WebPage اجازه می دهد تا سمت سرور اجرا شوند.

مدل ASP.NET Web Page

WebPageها ساده ترین مدل برای ساخت وب سایت های ASP.NET (ای اس پی دات نت) هستند. این تکنولوژی کنترل کامل و روش ساده ای را برای ترکیب HTML , CSS , JavaScript و کدهای سرور فراهم می کند. از صفحات مجزا تشکیل شده است. این مدل شبیه به PHP و ASP کلاسیک است. WebPageها با استفاده از helper هایی از قبیل پایگاه داده، ویدئو، گرافیک، شبکه های اجتماعی و غیره، به سادگی قابل توسعه هستند.

مدل ASP.NET Web Form

وب فرم یکی از سه مدل برنامه نویسی برای ایجاد وب سایت های ASP.NET و برنامه های کاربردی وب می باشد. دو مدل برنامه نویسی دیگر عبارتند از WebPage و (MVC (Model View Controler

وب فرم یک مدل برنامه ای رویداد محور است که معمولا برنامه نویسان توسط ویژوال استودیو این نوع مدل را برای برنامه نویسی خود انتخاب می کنند. WebForm، قدیمی ترین مدل برنامه نویسی ASP.NET است. این فرم ها صفحات وب مبتنی بر رویدادی هستند که با استفاده از ترکیب HTML، کنترل های سرور، و کدهای سمت سرور نوشته می شوند. روی سرور کامپایل و اجرا می شوند، و نتیجه این اجرا صفحات HTML ای است که صفحات وب را نمایش می دهد. همچنین شامل صدها کنترل و کامپوننت متفاوت وب است تا وب سایت هایی با دسترسی به داده را ایجاد نماید.

مدل ASP.NET MVC

MVC یک الگوی طراحی استاندارد است که بیشتر برنامه نویسان به این نوع مدل متمایل می شوند. MVC چارچوبی برای ایجاد برنامه های کاربردی وب با استفاده از طراحی (MVC (Model View Controller است. MVC مخفف مدل، نما، کنترلر است. چارچوب ASP.NET MVC جایگزینی برای فرم های قدیمی ASP.NET Web است. مدلی جهت برنامه نویسی ۳ لایه (کاربر،کنترل،داده) که برنامه نویسی سمت سرور را نظم و امنیت بیشتری می بخشد.

Model هسته برنامه کاربردی را نمایش می دهد.
Model قسمتی از برنامه است که منطق برنامه را مدیریت می کند. "مدل" بخشی از معماری MVC است که وظیفه پیاده سازی منطقی داده ها را برعهده دارد. اغلب در این بخش کدهایی برای ساخت و بازیابی اطلاعات قرار داده میشود. به عبارت ساده تر امکان ارتباط بین نرم افزار و پایگاه داده را بخش مدل فراهم می کند. به عنوان مثال در قسمت مدل کدهایی برای بازیابی اطلاعات، انجام عملیات و سپس ارسال مجدد اطلاعات به پایگاه داده SQL Server نوشته می شود.

View داده ها را نمایش می دهد.
View یا نما قسمتی از برنامه است که نمایش داده ها را مدیریت می کند. "نما" نمایش دهنده رابط کاربری نرم افزار است. به طور معمول اطلاعات این قسمت از داده های مدل ساخته میشود. به عنوان مثال در بخشی از برنامه ممکن است اطلاعات جدولی را بخواهید تغییر دهید یا منویی را باز کنید. این بخش ها در قسمت نما نمایش داده می شوند. این بخش نمای بیرونی نرم افزار را تشکیل میدهد. اغلب Viewها از روی داده های model ساخته می شوند.

Controller ورودی ها را مدیریت می کند.
کنترلر قسمتی از برنامه است که تعامل با کاربر را مدیریت می کند. نوعا controller داده ها را از یک view می خواند، ورودی کاربر را کنترل می کند، و داده های ورودی را به model می فرستد

کنترلر بخش اصلی نرم افزار است که وظیفه تصمیم گیری برنامه را بر عهده دارد. پردازش داده های ورودی، نمایش نماها و ارتباط بخشهای نما و مدل بر عهده این قسمت نرم افزار می باشد. به عنوان مثال از عملکردهای این قسمت، خواندن اطلاعات از نمای ورودی و ارسال آنها به بخش مدل است. الگو MVC امکان ایجاد یک برنامه در لایه های مختلف را فراهم می کند. این لایه بندی ها پیچیدگی کدنویسی را بهتر مدیریت خواهد کرد. چرا که در هر زمان برنامه نویس در یکی از بخش های این الگو متمرکز شده و کار می کند. به عنوان مثال اگر برنامه ای شامل داده نباشد در قسمت نما کدنویسی انجام میشود بدون اینکه برنامه نویس به لایه های مختلفی وابسته شده باشد.

جداسازی MVC به شما کمک می کند تا برنامه های پیچیده را مدیریت کنید، زیرا می توانید هر لحظه روی یک جنبه متمرکز شوید. همچنین تست یک برنامه با MVC آسان تر است. توسعه گروهی برنامه های کاربردی وب با استفاده از MVC آسان تر است. برنامه نویس های متعددی می توانند روی نمایش view، کنترل های ورودیController، و منطق تجاری یا مدل Model به صورت موازی کار کنند.

مدل برنامه نویسی MVC، جایگزینی برای ASP.NET سنتی (WebForm) محسوب می شود. MVC چارچوبی است با قابلیت تست پذیری بالا، که با تمام ویژگی های ASP.NET موجود، مانند Master Page، امنیت، و احراز هویت، یکپارچه است.

مدل ASP.NET API

این مدل یک برنامه API را جهت برنامه اصلی و کاربردی فراهم می کند.

مدل ASP.NET Core

مدل Core جدید ترین مدل ASP.NET است که در سال ۲۰۱۶ منتشر شد. این مدل در اصل کلیه مدلهای ASP.Net را باهم ادغام کرده است.

جهت پیاده سازی و اجرا صفحات وب به این موارد نیاز دارید :

  • HTML و CSS جهت طراحی قالب صفحه
  • زبان وب سرور (زبان VB.net یا زبان C#.net)
  • پایگاه داده سرور (معمولا SQL Server)
  • چارچوب توسعه وب (ASP.Net)

ابزارهای توسعه و کار با ASP.net - Development IDE / Editor

برخی از بسته‌های نرم‌افزاری که برای توسعه کاربردهای ASP.NET وجود دارند عبارتند از:

  • Visual Studio 2008-2015
  • Visual Studio Community
  • Visual Web Developer
  • ASP.NET Web Matrix
  • Visual Studio 2017 (برای ASP.NET Core 2)
  • Visual Studio 2019 (برای NET Core +3.)
  • ادیتور پیشرفته و چند سکویی Vs Code برای توسعه برنامه های Asp.net Core و با پشتیبانی از اکثر زبان های برنامه نویسی
  • Visual Studio.NET
  • Visual Web Developer 2005 Express Edition
  • Microsoft SharePoint Designer 12
  • Delphi 2006
  • Adobe Dreamweaver

مایکروسافت ویژوال استودیو چیست ؟ Microsoft Visual Studio

مایکروسافت ویژوال استودیو (Microsoft Visual Studio) محیط یکپارچه توسعه نرم افزار یا همان IDE قدرتمند شرکت مایکروسافت است که برای توسعه و برنامه نویسی نرم افزارهای کامپیوتری تحت سیستم عامل های مختلف، توسعه وبسایتها و اپلیکیشن ها و پلتفرم های تحت وب و توسعه اپلیکیشن های موبایلی تحت زبانهای رایج وبه روز برنامه نویسی دنیا استفاده می شود.

ویژوال استودیو از ۳۶ زبان برنامه نویسی مطرح و رایج دنیا مثل C , C# , C++ , .Net , Visual Basic , F# , JavaScript , Python , Ruby , TypeScript , J# , Java , XML و … به طور کامل پشتیبانی می کند.

مایکروسافت ویژوال استودیو بهترین و قدرتمند ترین محیط توسعه نرم افزار و برنامه نویسی حال حاضر دنیاست و ابزارهای کاربردی متعددی را در اختیار برنامه نویسان می گذارد و پروسه برنامه نویسی را بسیار ساده تر و هوشمند تر میکند.

اکثر برنامه نویس ها به صورت تخصصی از Visual Studio برای توسع اپلیکیشن ها استفاده می کنند.

آموزشگاه کامپیوتر پایا

مجموعه مقالات طراحی وب سایت

ابزار طراحی وب

سئو SEO

whatsapp