معرفی نرم افزار راینو

اگر به دنبال نرم افزارهای مدلسازی و طراحی جدید و خارق العاده هستید، جای مناسبی آمده اید. در این مقاله بصورت کامل با نرم افزار قدرتمند راینو و کاربردهایش آشنا خواهید شد. راینو به راحتی شما را یک سر وگردن بالاتر از رقبا قرار می دهد.

راینو

نرم افزار راینو (Rhinoceros 3D) یک نرم افزار طراحی سه بعدی است و میتوان برای مدل سازی صفحات و حجم های پیچیده از راینو استفاده کرد. نرم افزار راینو یک نرم افزار مدل ساز سه بعدی قوی است که توسط شرکت مک نیل عرضه شده است.

این نرم افزار بر پایه خطوط نربز تولید هندسه می کند. از دیگر مزیت این نرم افزار مدل سازی پوسته های پیچیده با دستورات ساده است. سطوح پیچیده ی تولید شده با راینو خیلی سبک تر از سطوحی مشابه تولید شده با نرم افزار های مش می باشد. نرم افزار راینو در این چند سال بدلیل تولید ابزار های حرفه ای در زمینه ی مدل سازی سه بعدی توانسته است با دیگر نرم افزار های مدل سازی سه بعدی به صورت جدی به رقابت بپردازد.

  • - امکان فرم‌ پردازی و مدل‌سازی فرم‌های آزاد سه‌بعدی
  • - دقت فوق‌العاده؛ طراحی، نمونه‌سازی، مهندسی، تحلیل، مستندسازی و ساخت هرچیزی در اندازه‌ای
  • - ویرایش و تغییر نامحدود؛
  • - نقشه‌کشی دوبعدی و تصویرسازی
  • - سازگاری و هماهنگی با نرم‌افزارها و سخت‌افزارها

کاربردهای راینو

احتمالا برای شما هم پیش آمده که بخواهید طرحی را که در ذهن یا بر روی کاغذ دارید، به شکل کامپیوتری در آورده، روی جزئیات آن کار کنید و آن را تکمیل و به واقعیت تبدیل کنید. نرم افزارهای مختلفی برای این کار وجود دارند که راینو تری دی یکی از آنهاست. راینوسروس تری دی (Rhinoceros 3d) کاربردهای متنوعی دارد. ما نرم افزارهایی مثل تری دی مکس، اسکچاپ و … را می شناسیم. با آنها انیمیشن می سازیم، احجام را سه بعدی می کنیم، تصاویری جذاب خلق می کنیم و… پس راینو چه تفاوتی دارد؟

تفاوت اصلی نرم افزار راینو (در واقع باید گفت برتری اش) نسبت به سایر نرم افزارهای سه بعدی سازی در این است که این نرم افزار بر پایه خطوط نربز (Nurbs) تولید هندسه می کند. خطوط نربز چون تعریف ریاضی دارند دقیق تر از نرم افزار های بر پایه ی مش مثل مکس ، اسکچ آپ، اتوکد و غیره عمل می کنند. تعریف هندسه با خطوط ریاضی باعث شده است که راینو در تبدیل هندسه به نمونه های واقعی جلوتر از دیگر نرم افزار های مدل ساز باشد. از دیگر مزیت این نرم افزار مدل سازی پوسته های پیچیده با دستورات ساده است. پس این نرم افزار سرعت مدل سازی را هم افزایش می دهد.

ساختار شکل گیری سطوح در راینو

ابتدا با عنوان منحنی های ایزو آشنا خواهیم شد. منحنی های ایزو در واقع اسکلت سطوح نربز هستند. این منحنی ها در سیستم سطح سازی نربز در دو راستای U و V تعریف می شوند. این راستاها را می توان بصورت فرضی راستاهای موازی با اضلاع سطح ساخته شده دانست که با یکدیگر عمود هم هستند.

جهت تغییر حالت سطوح فرم آزاد ، برش سطح و… با مفهوم نربز و تاثییر آن در شکل گیری سطوح ، پنل سازی و… در دوره های آموزشی راینو بیشتر آشنا خواهیم شد.در سیستم مدلسازی مش با تغییر در کنج های چند وجهی اقدام به ویرایش سطوح می کنیم اما در سیستم مدلسازی نربز با ویرایش و تغییر حالت منحنی های ایزو تغییر حالت در سطح اصلی حاصل خواهد شد.

بنابراین با راینو می توانید :

  • - ایده ای را تکمیل کنید
  • - احجام را سه بعدی کنید
  • - فرم های پیچیده را خیلی راحت تولید کنید
  • - انیمیشن بسازید

کاربرد راینو در صنایع گوناگون

نرم افزار راینو در رشته ها و گرایش های مختلف اعم از طراحی رایانه ای (CAD) ، ساخت رایانه ای (CAM) ، ساخت سریع فرم بحالت اتود زنی اولیه ، چاپ سه بعدی و خصوصا در مهندسی معکوس در رشته ها و گرایش های متفاوتی کاربرد دارد.

  • - طراحی طلا و جواهرات (Jewelry Design)
  • - دکوراسیون داخلی (Interior Design)
  • - طراحی معماری (Architecture Design)
  • - طراحی خودرو (Vehicle Styling Design)
  • - طراحی صنعتی (Industrial Design)
  • - طراحی دریایی (Marine Design)
  • - طراحی مبلمان (Furniture Design)
  • - طراحی هواپیما (Aircraft Design)
  • - طراحی صورت و شخصیت (Figures Design)
  • - طراحی کارتون و کاریکاتور (Cartoons Design)

پس این برنامه عمدتا برای رشته های مهندسی معماری، عمران، طراحی صنعتی، مکانیک و طراحی بازی های کامپیوتری و انیمیشن کاربرد دارد.

معرفی نسخه های مختلف راینو

نسخه های مختلف راینو از سال ۲۰۰۷ به بعد، تقریبا همه کارهای مشابهی انجام می دهند و با تغییراتی اندک بروز می شوند. اما یک سرچ اینترنتی در وب سایت های داخلی و خارجی به شما می گوید که بهترین نسخه برنامه راینو، نسخه ۵ آن است. نسخه ۵ که بعد از نسخه راینو ۲ (۲۰۰۱) و نسخه ۳ (۲۰۰۲) و ۴ (۲۰۰۷) در سال ۲۰۱۵ منتشر شده است کامل ترین نسخه بوده و برای هر دو سیستم عامل ویندوز و مک منتشر شده است.

راینو از تمام فرمت های دوبعدی و سه بعدی رایج پشتیبانی می کند و امکان تبادل فایل با تمام نرم افزارهای مدلسازی (از جمله Solidworks, Catia, 3DsMax, Sketchup و…) را به شما می دهد. همچنین برای نمونه سازی سریع (Rapid Prototyping)، راینو با سخت افزارهای موجود نیز به خوبی هماهنگ است و سرعت بالایی دارد.

افزونه های راینو:

پلاگین ها ابزارهایی را به نرم افزار اصلی (مادر) اضافه می کنند و امکان مدلسازی و فاز تحقیقاتی مرتبط با زمینه های مختلفی چون رندر ، طراحی خودرو ، جواهر سازی و… را مهیا می کنند.

یکی از پلاگین های معروف که در واقع می توان آن را یکی از عوامل جذب طراحان و مدلسازها به راینو دانست گرس هاپر (Grasshopper) است. در این پلاگین که یک محیط توسعه پایدار است بصورت بصری قابلیت برنامه نویسی به راینو اضافه می شود. گرس هاپر امکان طراحی پارامتریک را بصورت فوق العاده قدرتمند در اختیار طراح می گذارد. با ادغام راینو و گرس هاپر به طراحی فرم های آزاد متنوع ، احجام پیچیده معماری ، مدلسازی پارامتریک و … دست خواهید یافت.

آموزش راینو

whatsapp