گوگل ترندز چیست و چگونه با آن کسب و کار آنلاین خود را بهبود دهیم؟

گوگل ترندز ابزاری قدرتمند برای جستجو است که با استفاده از آن می توانید میزان محبوبیت کلمات جستجوی خاص در گوگل در یک بازه زمانی و در یک منطقه جغرافیایی مشخص را مشاهده کنید. وقتی برای تحقیق در خصوص یک کلمه جستجو از گوگل ترندز استفاده می‌کنید، میزان محبوبیت آن در طول زمان را مشاهده می کنید. اما این تمام ماجرا نیست، بلکه قدرت واقعی گوگل ترندز مربوط به مقایسه کلمات و عبارات جستجو است و به کمک آن می توانید میزان استفاده یک کلمه در مقایسه با کلمه ای دیگر را متوجه شوید.

گوگل ترندز

ترندهای کلید واژه های گوگل چگونه کار می کنند؟

وقتی اولین بار به گوگل ترندز مراجعه می‌کنید، در صفحه اصلی تعداد بسیار زیادی از کلید واژه هایی را می بینید که در آن قسمت از دنیا که شما هستید به عنوان ترندهای فعلی گوگل بشمار می روند. اما بدون شک، یکی از قسمت های بسیار جالب توجه این صفحه بخش Recently Trending است. وقتی رویدادها و وقایع مهم جهانی در حال رخ دادن است، مانند چند ماه اخیر که تمام نقاط دنیا درگیر ویروس کوید-19 هستند، معمولا گوگل یک بخش یا صفحه ویژه‌ ای را برای نمایش ترندهای فعلی جستجو در سراسر دنیا درست می کند.

برای بررسی و تحقیق در خصوص کلمات و عبارات جستجوی خاص که شما به آنها علاقمند هستید، باید آن کلمات را در فیلدی که با عنوان Enter a search term or topic مشخص شده تایپ و سپس کلید Enter را بزنید. بعد از آن، در نمودار ارائه شده میزان علاقه به آن کلمه خاص در طی 12 ماه گذشته نمایش داده می شود. این صفحه تمام اطلاعات زیر را در رابطه با کلمه مورد جستجوی شما ارائه می‌دهد:

  • میزان علاقه در طی 12 ماه گذشته
  • میزان علاقه در منطقه ای که شما در آن زندگی می کنید
  • سایر موضوعات جستجوی محبوب در رابطه با چیزی که شما آن را جستجو کرده اید

شما می توانید نمودار را بر اساس شهر یا منطقه ای که در آن زندگی می کنید سفارشی سازی کنید و همچنین قادر خواهید بود تا لیست ها را بر اساس افزایش یا کاهش میزان علاقه در خصوص آن ترند مرتب سازی کنید.

شناخت و درک ترندهای جستجوی گوگل

خیلی مهم است بدانید که وقتی به نمودار ترندهای گوگل نگاه می کنید، اعداد قابل مشاهده در واقع تعداد جستجوها نیستند. اعدادی که در سمت چپ نمودار قرار دارند از 0 تا 100 هستند. این عدد نمایش دهنده سطح علاقه فقط برای آن کلمه مورد جستجو در دوره زمانی نمودار است. صفر یعنی آنکه هیچ علاقه ای در رابطه با بالاترین علاقه در آن بازه زمانی وجود نداشته است. صد یعنی آنکه بالاترین سطح علاقه در رابطه با آن کلمه در طی بازه زمانی وجود داشته است.

شاید برای تنها یک کلمه این اطلاعات چندان کاربرد زیادی نداشته باشد. در واقع، چیزی که از این نمودار دستگیر شما می شود آن است که آیا در طول یک سال افزایش های فصلی رخ داده یا نه. اگر می خواهید متوجه شوید که آیا ترندهای فصلی هر سال تکرار می شوند، منوی کشویی Past 12 Months را به Past 5 Years تغییر دهید. حتی می‌توانید آن را به ابتدای زمانی تغییر دهید که داده های آن ترند شروع شده است.

وقتی افزایش های با فاصله مساوی در خصوص آن علاقه را از یک سال به سال دیگر مشاهده می کنید به این معنی است که اوج علاقه فصلی رخ داده است.

از داده های جستجوی گوگل برای مقایسه کلمات با یکدیگر استفاده کنید

می توانید با مقایسه کلمات جستجوی مشابه از ارزش فوق العاده بالاتری از گوگل ترندز بهره ببرید. برای افزودن کلمه جستجو، از بالای پنجره Compare را انتخاب کنید و دومین کلمه جستجو را تایپ کنید. این شیوه بهترین راه آگاهی از میزان محبوبیت کلمات جستجو نسبت به یکدیگر است. با استفاده از کلمات جستجوی دیگر به عنوان پایه کار، این روش به شناسایی بهتر کلمات جستجویی که به شدت در تمام فضای اینترنت محبوب هستند کمک می کند.

این قضیه زمانی حقیقت پیدا می کند که شما از قبل کلمات جستجویی را بشناسید که محبوبیت خیلی بالایی دارند. می توانید از این دسته از کلمات جستجوی محبوب به عنوان پایه و اساس مقایسه استفاده کنید.

چگونه از گوگل ترندز استفاده کنیم

وقتی کلمات جستجوی خیلی محبوب یا ترندهای فصلی را شناسایی کردید، چگونه می توانید از آنها برای بهبود ترافیک وبسایت خود استفاده کنید؟ یا اینکه چگونه می توانید تعداد بازدیدکنندگان بیشتری را به کسب و کار آنلاین خود بکشید؟ شما می توانید از اطلاعاتی که از گوگل ترندز یاد می گیرید به طرق زیر برای سایت یا کسب و کار خود استفاده کنید:

  • اگر مقایسه چندین کلمه نشان داد که یکی از آن کلمات محبوبیت خیلی زیادی دارد، بلاگ یا وبسایت خود را روی آن موضوع خاص متمرکز کنید.
  • اگر موضوعی هست که دارای علایق جستجوی فصلی است، سعی کنید در ابتدای فصول مذکور اقدام به انتشار مقالات و موضوعات مربوطه کنید.
  • اگر محصولی را به صورت آنلاین می فروشید، زمان فروش خود را بر اساس علایق فصلی برای هر کدام از آن محصولات تنظیم کنید.
  • اگر یک کسب و کار محلی را مدیریت می کنید، فعالیت های تبلیغاتی محلی خود را در ابتدای فصلی قرار دهید که تعداد جستجو در خصوص آن فعالیت به بیشترین حد خودش می‌رسد.
  • کسب و کارهای محلی باید از فیلترهای جرافیایی گوگل ترندز برای شناسایی ترندهای مربوط به جمعیت محلی خود استفاده کنند.

در پایان باید گفت که گوگل ترندز ابزاری فوق العاده قدرتمند برای شناخت ترندهای مورد علاقه عموم، نه فقط در کل اینترنت بلکه برای اجتماعات محلی است. این اطلاعات برای کسانی که وبسایت یا وبلاگ دارند و یا حتی مالکان کسب و کارهای کوچک بسیار مفید و سودمند است.

آموزش SEO

مجموعه مقالات طراحی وب سایت

ابزار طراحی وب

سئو SEO

whatsapp