استفاده از انیمیشنهای GIF در طراحی وبسایت
 
شاید نخستین تجربه‌های متحرک سازی در وب را بتوانیم در قالب فایل‌های GIF ببینیم. این قالب گرافیکی بر اساس تعریف سنتی انیمیشن، یعنی متحرک‌سازی فریم به فریم تعریف شد و جای خود را در وبسایتها باز نمود. این دسته از انیمیشن تحت وب، تعاملی نبود و با عمل کاربر عکس‌العملی نشان نمی‌داد. بیشترین کاربرد این قالب در نخستین نمونه‌های بنرهای تبلیغاتی تحت وب بود. عناوین و تصاویر معمولا در چند فریم معدود و با حرکتهای سریع سعی در جذب نگاه مخاطب می کرد. علت اصلی این محدودیت، حجم فایل بود، زیرا با زیاد شدن فریمها حجم فایل بیشتر می شد و بارگزاری آنها مشکل‌تر. البته استفاده‌های خلاقانه دیگری از این قالب هم میشد: مانند چرخش لوگوی یک سایت یا ستاره های چشمک زن بک‌گراند.
 
برای ساختن این انیمیشن های تحت فرمت GIF معمولا از نرم افزار Image Ready (که همراه با فتوشاپ بود) استفاده می شد که البته بعدها این قابلیتها به خود Photoshop (در پنلی به اسم Animation) اضافه شد.
 
امروزه نیز هنوز این قالب انیمیشنی در طراحی وب استفاده می‌شود، اما در مقابل سایر رقبا نظیر فلش و کتابخانه های جاوا اسکریپت نظیر جی کوئری، حرف زیادی برای گفتن ندارد.

مجموعه مقالات طراحی وب سایت

ابزار طراحی وب

سئو SEO

whatsapp